Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Csepreg Város Önkormányzatának gazdasági programja

Csepreg Város Képviselőtestülete megbízatásának idejére szóló gazdasági programja (2011 – 2014)

A helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi LXV. törvény szerint „Az önkormányzat meghatározza gazdasági programját és költségvetését”. A tartalmi és formai elemekre vonatkozóan nincs kötelező jogszabályi előírás, és egységes gyakorlat sem alakult ki. A program elkészítésének célja, hogy az Önkormányzat képviselő – testülete a ciklusának időtartama alatt egy egységes, előre meghatározott célrendszer szerint működjön, fejlődjön. A dokumentumot úgy próbáltuk összeállítani, hogy az illeszkedjen a különböző szintű gazdasági elképzelésekhez: az Európai Unió átfogó fejlesztési elképzeléseihez, az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez, az Ágazati és Regonális Operatív Programokhoz, a Nyugat – Magyarországi Régió Fejlesztési Tervéhez, Vas megye elképzeléseihez, illetve a Felső – Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás terveihez.

Csepreg Város gazdasági programja 2011 – 2014 között határozza meg a középtávú elképzeléseket, mely a település működtetési, fenntartási és fejlesztési elképzeléseit veszi számba. A lehetséges fejlesztési irányok és programok között elsőbbséget élveznek azok, amelyek pályázati úton elnyert források igénybe vételével valósulnak meg. A jelenlegi programnak építenie kell az előző évek gazdasági programjaira, az előkészítés során begyűjtött véleményekre és javaslatokra, a törvény által meghatározott önkormányzati feladatokra, ugyanakkor figyelemmel van a város sajátos adottságaira és jelenlegi helyzetére is.

Tisztában kell lenni azzal, hogy városunk gazdasági ereje csekély. Költségvetésünk másfél évtizede önhibánkon kívül forráshiányos. Kiegészítő állami költségvetési támogatásra szorulunk. Jelentősebb fejlesztési források bevételeinkből nem képződnek. A pályázatokhoz szükséges önerő felmutatása nehézséget okoz. Ugyanakkor városunk gazdálkodása stabilnak mondható. ( A Városrehabilitációs program nehézségeket okozhat. )

Intézményrendszerűnk településkategóriánkon belül hatékonynak minősíthető. Hitelállományunk nem jelentős. 10 millió Ft – os folyószámla hitellel rendelkezünk és 30 millió Ft –os fejlesztési hitelt törlesztünk 1,5 éven keresztül a pénzforgalmat kezelő Takarékszövetkezetnek. Településünk gazdasági és társadalmi szempontból is kettős megítélésű kistérségben található. A két városon kívül a többi település aprófalvas szerkezetű, sok gonddal és problémával küszködő falú, míg a térségben található Bük városa, mely az ország kiemelt idegenforgalmi és üdülési centruma.

Városunkban az értelmiség, mint humán erőforrás összefogása a célok eléréséhez szükséges.

Kapcsolódó dokumentumok
megnevezésfeltöltveméret
Gazdasági program 2011-20142011.06.14.156.6 Kb
ma van
2024. május 31. péntek,
Angéla napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12345
6789101112
131415161819
202122232526
2728293031
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés