2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
A cél az, hogy egészségesebb élelmiszerek fogyasztásával - több friss zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabona adásával, kevesebb só és cukor felhasználásával – javuljon az egyén életminősége, csökkenjen a túlsúlyosok, és az ennek következtében kialakuló megbetegedések száma. A közétkeztetés a lakossági csoportok egészségi állapotának alakulásában - különös figyelemmel a gyermekkorra - jelentős szerepet tölt be.
Sohasem késő változtatni!
De nem csak a közétkeztetésben fontos, hanem az otthoni környezetben is! A Népegészségügyi Intézet tisztelettel kéri mindazok – közétkeztetők, intézményvezetők, szülők, pedagógusok – segítségét, példamutatását és támogatását, akik részt vesznek és felelőséggel tartoznak a felnövekvő generáció táplálkozási szokásainak kialakításában. Közös cél kell, hogy legyen az egészséges közétkeztetés megvalósulása.
A Népegészségügy Intézetek a közétkeztetés táplálkozás-egészségügyi követelményeinek rendszeres figyelemmel kísérésével, oktatással és tanácsadással vesznek részt a cél elérése érdekében. Tegyünk közösen azért, hogy a gyermekek, betegek, idősek egy egészségesebb, változatosabb, az élettani szükségleteknek megfelelőbb közétkeztetés részesei lehessenek.
Vas Megyei Kormányhivatal
Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve
H | K | Sz | Cs | P | Sz | V |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |