Csepreg Város honlapjának akadálymentes, vakbarát verziója
Vissza a archivum.csepreg.hu normál főoldalára
2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
A cél az, hogy egészségesebb élelmiszerek fogyasztásával - több friss zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabona adásával, kevesebb só és cukor felhasználásával – javuljon az egyén életminősége, csökkenjen a túlsúlyosok, és az ennek következtében kialakuló megbetegedések száma. A közétkeztetés a lakossági csoportok egészségi állapotának alakulásában - különös figyelemmel a gyermekkorra - jelentős szerepet tölt be.
Sohasem késő változtatni!
De nem csak a közétkeztetésben fontos, hanem az otthoni környezetben is! A Népegészségügyi Intézet tisztelettel kéri mindazok – közétkeztetők, intézményvezetők, szülők, pedagógusok – segítségét, példamutatását és támogatását, akik részt vesznek és felelőséggel tartoznak a felnövekvő generáció táplálkozási szokásainak kialakításában. Közös cél kell, hogy legyen az egészséges közétkeztetés megvalósulása.
A Népegészségügy Intézetek a közétkeztetés táplálkozás-egészségügyi követelményeinek rendszeres figyelemmel kísérésével, oktatással és tanácsadással vesznek részt a cél elérése érdekében. Tegyünk közösen azért, hogy a gyermekek, betegek, idősek egy egészségesebb, változatosabb, az élettani szükségleteknek megfelelőbb közétkeztetés részesei lehessenek.
Vas Megyei Kormányhivatal
Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve