Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!

Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?

feltöltve: 2014. november 29. 22:05 | forrás: Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal

2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.

A cél az, hogy egészségesebb élelmiszerek fogyasztásával - több friss zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabona adásával, kevesebb só és cukor felhasználásával – javuljon az egyén életminősége, csökkenjen a túlsúlyosok, és az ennek következtében kialakuló megbetegedések száma. A közétkeztetés a lakossági csoportok egészségi állapotának alakulásában - különös figyelemmel a gyermekkorra - jelentős szerepet tölt be.

Sohasem késő változtatni!

De nem csak a közétkeztetésben fontos, hanem az otthoni környezetben is! A Népegészségügyi Intézet tisztelettel kéri mindazok – közétkeztetők, intézményvezetők, szülők, pedagógusok – segítségét, példamutatását és támogatását, akik részt vesznek és felelőséggel tartoznak a felnövekvő generáció táplálkozási szokásainak kialakításában. Közös cél kell, hogy legyen az egészséges közétkeztetés megvalósulása.

A Népegészségügy Intézetek a közétkeztetés táplálkozás-egészségügyi követelményeinek rendszeres figyelemmel kísérésével, oktatással és tanácsadással vesznek részt a cél elérése érdekében. Tegyünk közösen azért, hogy a gyermekek, betegek, idősek egy egészségesebb, változatosabb, az élettani szükségleteknek megfelelőbb közétkeztetés részesei lehessenek.

 

Vas Megyei Kormányhivatal
Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve

 

A cikket eddig 2438 ember olvasta.

Fel a lap tetejére