Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

VAS MEGYÉBEN A KOMPOSZTÁLÓ LÁDÁK JELENTŐS RÉSZE MÁR A KERTEKBEN VAN, TULAJDONOSAIK BEÜZEMELTÉK ŐKET

feltöltve: 2014. október 22. 13:47 | forrás: Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal | Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás

Sajtóközlemény

A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás céljai közé tűzte ki megismertetni a gyermekekkel a komposztálás folyamatát, valamint a környezettudatos gondolkodás elsajátítását játékos formában.

A ládák átadásával egyidejűleg a gyermekeknek környezettudatos napot tartanak Szombathelyen, Körmenden, Répcelakon és Szentgotthárdon.


A Társulás a ládák 90%-át már eljuttatta a tulajdonosokhoz.A komposztáló ládák kiosztásával egyidejűleg sem maradt tétlen a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. A környezeti problémákkal való törődés már hosszú múltra tekint vissza, azonban a környezettudatosság fogalma elválaszthatatlan az ipari fejlődés és az azzal járó megnövekedett szennyezés kialakulásától. A projekt megvalósítása alatt sem lehet elégszer hangsúlyozni a környezettudatos életmód elsajátítását és annak gyakorlását hosszú távon. Ezért a Társulás a legkisebbeket megszólítva üzen a Vas megyei lakosoknak a hulladék újrahasznosítás fontosságát illetően. A gyermekek egy osztályfőnöki óra keretében vesznek részt szellemi- és gyakorlati feladatokban. A játékok között szerepelt hulladékváltó futás, totó, keresztrejtvény és komposztáló láda összeszerelés is.

Amikor környezettudatosságról beszélünk, hajlamosak vagyunk nehézkes dolgokra gondolni, ami csak megbonyolítja az amúgy sem egyszerű életünket. Pedig az egész sokkal egyszerűbb és testközelibb, mint gondolnánk: valahol ott kezdődik, amikor egy iskolás nem kitépi, hanem megsimogatja a növényeket.

A gyermekek számára csak játék a különböző színű szelektív kukákba dobni a különféle hulladékokat vagy komposztálni. A környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteiket és értékeiket egyrészről a szüleiktől, másrészről az oktatási intézményektől kapott minták és információk alapján sajátítják el. Továbbá a gyerekek természetes kíváncsisága is segít bennünket abban, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos kisebb nagyobb erőfeszítéseket beépítsük a mindennapokba.

 

További információk, interjúszervezés

Várady Judit

judit.varady@youngandpartners.hu

06 20 329 60 71

Interjújavaslat

Marton Zsolt

Társulási Tanács Elnöke

Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás

A cikket eddig 2720 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó dokumentumok
megnevezésfeltöltveméret
Sajtóközlemény2014.10.22.200.8 Kb
ma van
2024. március 29. péntek,
Auguszta napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
123
45678910
111213151617
181920212224
2527283031
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés