Rangos elismeréssel térhetett haza 2017. augusztus 20-án, Soproni Attila cégvezető és a Csepregi Pékség a nemzeti ünnep alkalmával megrendezett harmadik Kenyérlelke Fesztiválról.
Az államalapítás és az új kenyér ünnepén lezajlott eseményen az ország legjobbjai, 14 pékség versenyzett, ahol a csepregi Babusgatós fantázianevű kézműves kenyerüket az elismerő második helyezéssel díjazták.
A rangos zsűriben hazai gasztro szakértők mellett jelen volt Cristian Maurice, aki 20 éve pékoktató Párizsban, és Mike Zakowsky, kaliforniai kézműves pék is.
A Csepregi Pékség a profi pékségek versenyén a fő kategóriában: fehér- és félbarna kenyér kategóriában indult, ahol előkelő 2. helyen végeztek, mely egy nagyszerű eredmény és a cég számára egy hatalmas elismerés.
Soproni Attila ügyvezetőt, Vlasich Krisztián Csepreg Város polgármestere személyesen kereste fel és egy jó palack csepregi borral köszöntötte az országos szakmai díj elnyerése alkalmával. A város vezetője egyúttal megköszönte a pékségben dolgozó valamennyi munkatárs áldozatos munkáját is, mely során finomabbnál-finomabb termékeket készítenek a lakosság nagy örömére.
A fesztiválon díjazásban részesült kézműves kenyér nem tartalmaz adalékanyagot és élesztőt sem. Összetevői csupán vízből, lisztből és sóból áll, hagyományosan kovásszal készül. A kenyér eredetiségét a pihentetés hossza, a hozzávalók aránya és a sütés ideje egyszerre határozza meg, ezeken múlik a kiválóság.
A tervek szerint a Csepregi Pékség jövőre is indul a megmérettetésen, bízva abban, hogy az elsőknek járó díjjal gazdagodhatnak majd a megmérettetésen.
A most begyűjtött díjjal, nem csak a Csepregi Pékség, hanem Csepreg Város számára is elismerést szereztek, mellyel még tovább öregbítették a város jó hírnevét.