Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Hirdetmény az óvodai beiratkozás rendjéről

feltöltve: 2020. március 5. 11:13
Hirdetmény az óvodai beiratkozás rendjéről

HIRDETMÉNY

a Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény

2020/2021. nevelési évére vonatkozó

ÓVODAI BEIRATKOZÁS rendjéről

 

A Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20.§ (1) bekezdése alapján a Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény 2020/2021. nevelési évére vonatkozó óvodai beiratkozás idejéről, az óvodai jogviszony létesítésével összefüggő eljárásról az alábbi közleményben tájékoztatja a Tisztelt Szülőket.

Általános tudnivalók

Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. Az óvodában a nevelési év szeptember 1. napjától a következő év augusztus 31. napjáig tart. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8.§ (2) bekezdése alapján a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, illetve a felvételi körzetben lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. A szülő gyermeke óvodai felvételét, átvételét bármikor kérheti, a gyermekek felvétele folyamatos. A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, ha gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, köteles arról a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni az Oktatási Hivatalt. A kötelező óvodai nevelés korai fejlesztésben és gondozásban is teljesíthető. A szülő - tárgyév május 25. napjáig benyújtott - kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, a Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi Járási Hivatala felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja.

Az óvodai beiratkozás időpontja:

2020. április 22. (szerda) 7.00-17.30 és

2020. április 23. (csütörtök) 7.00 - 17.00 óra.

A szülő az óvodai nevelésben történő részvételre jogszabály alapján kötelezett gyermekét köteles beíratni a hirdetményben meghatározott időpontban. Az óvodai jelentkezés „Jelentkezési lap” nyomtatvány kitöltésével és benyújtásával történik. A szülő a jelentkezési lapot letöltheti a www.csepregiovoda.hu honlapról, illetve jelentkezés napján átveheti az óvodában.

 

Az óvodai beíratáshoz be kell mutatni az alábbi közokiratokat, dokumentumokat:

-          a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót (születési anyakönyvi kivonatot vagy személyi igazolványt),

-          a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártyát),

-          a gyermek TAJ kártyáját,

-          a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát (személy igazolványt és lakcímkártyát).

 

A Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény gondoskodik a többi gyermekkel együtt nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai neveléséről is. Az intézmény azokat a sajátos nevelési igényű gyermekeket tudja fogadni, akik szakértői vélemény alapján integráltan, a többi gyermekkel együtt nevelhetők. A beíratáskor a szakvéleményt be kell mutatni.

 

Az Óvoda beíratási körzete: Csepreg, Lócs, Tormásliget, Tömörd települések.

 

Felvételről szóló döntéshozatal és jogorvoslati lehetőség

A gyermek felvételérő az óvoda vezetője dönt. Az óvodai felvételről hozott döntés közlésének határnapja a beiratkozásra kiírt utolsó határnaptól számított 30. munkanap. Az óvodai felvételről szóló határozatot a beiratkozáskor megadott címre postázza az óvoda, illetve elektronikus úton – amennyiben azt a szülő elektronikus elérhetőségének megadásával kérte – közli a szülővel.

Az óvodavezető a gyermek óvodai felvételéről hozott elsőfokú döntése ellen a szülő a közléstől számított 15 napon belül a gyermek érdekében eljárást indíthat, a kérelem tekintetében a fenntartó nevében a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője jár el és hoz másodfokú döntést.

A jogorvoslati eljárás szabályait a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, valamint a köznevelési intézmények működéséről szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet határozza meg.

 

Jogkövetkezmények

Az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló óvodai nevelésben való részvételre kötelezett gyermekét kellő időben az óvodába nem íratja be, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. § (1) bekezdésének a) pontja alapján szabálysértést követ el.

 

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy a megadott időpontban, a jelen közleményben foglaltak szerint gondoskodjanak a gyermekek óvodai beíratásáról!

 

Csepreg, 2020. március 2.

 

Dr. Balogh László sk.

jegyző

A cikket eddig 1404 ember olvasta.
ma van
2024. március 28. csütörtök,
Gedeon napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
123
45678910
111213151617
181920212224
2527283031
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés