Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!

Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Híreink

Járás kategóriában

feltöltve: 2015. január 22. | forrás: Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal

Ezúton is tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a kormányablak kialakításával kapcsolatos munkálatokra tekintettel a Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi Járási Hivatala Csepregi Okmányirodájának ügyfélfogadása átmenetileg szünetel.

Az Okmányiroda január 23-án (pénteken) és az azt követő héten zárva tart, a megnyitásról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Egyúttal javaslom Önöknek, hogy okmányirodai ügyeik intézésére a Szombathely, Hollán Ernő utca 1. szám alatti Kormányablakot vegyék igénybe.

feltöltve: 2014. október 27. | forrás: Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal

Tisztelt Ügyfelünk!

Magyarország közigazgatásának fejlődésében a következő nagy lépést az egyablakos ügyintézést megvalósító kormányablak-rendszer 2014. évi kibővítése és fejlesztése jelenti. Minden nagy változás esetében, ezen folyamat lezárulásáig is előfordulhatnak olyan átmeneti időszakok, amelyek az állampolgárok részéről türelmet igényelnek.

Fentiek alapján tájékoztatom, hogy a kormányablak kialakításával kapcsolatos munkálatokra tekintettel a Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi Járási Hivatalának Csepregi Okmányirodája 2014. október 31-től átmenetileg kevesebb munkaállomással, az eddigi helyszínen, de más földszinti irodákban működik.

Az Okmányiroda munkatársai a korábbi ügyfélfogadási rend alapján várják ügyfeleiket.

feltöltve: 2014. május 22. | forrás: Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal | Szombathelyi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete

Az elmúlt napokban kialakult árvíz-belvíz helyzet kapcsán szeretnénk felhívni figyelmüket az ivással, háztartási vízhasználattal összefüggő higiénés általános és az árvíz-belvíz helyzetben alkalmazandó különös szabályok betartására, a szükséges megelőző intézkedések, tájékoztatás megtételére, az egészségvédelem lehetőségeire.

A belvízzel-árvízzel elöntött területeken az ásott kutak és kis mélységű fúrt kutak vize ivásra, háztartási célra még forralva sem használható!

A belvízzel-árvízzel érintett területeken a megbetegedett lázas betegség, hányás, hasmenés esetén feltétlenül forduljanak azonnal orvoshoz!

Fertőtlenítés: A lakosság fokozott figyelmet fordítson a szükséges fertőtlenítések megfelelő módon történő elvégzésére! A fertőtlenítések szakszerű módjáról, a fertőtlenítő oldatok készítéséről szakmai anyagot mellékelünk.

A fertőtlenítés csak a víz visszahúzódása, az iszap, sár eltávolítása után hatásos, a talaj természetes öntisztítása miatt fertőtlenítést csak fekáliával elöntött, emberi tartózkodásra szolgáló területeken indokolt elvégezni: óvodák, iskolák, közösségi létesítmények, a lakóházak udvarai, üdülőterületek, stb. Járdák, utak, szántóföld fertőtlenítése indokolatlan és szakszerűtlen!

feltöltve: 2013. december 4. | forrás: Vas Megyei Kormányhivatal

Első alkalommal rendezték meg a Kormányhivatalok nyílt napját, amelynek egyik legfontosabb célja volt, hogy az állampolgárok megtapasztalják, milyen képet mutat a magyar közigazgatás. Vas megyében is sok programmal várták a látogatókat.

feltöltve: 2013. november 29. | forrás: Vas Megyei Kormányhivatal
feltöltve: 2013. november 10. | forrás: Vas Megyei Kormányhivatal

Sajtóközlemény

Ma nyújtotta be a közigazgatási tárca a parlamentnek azt a törvénymódosító csomagot, amely számos ponton tovább egyszerűsíti az ügyfelek mindennapi ügyintézését a kormányhivatalok működésének tapasztalatai alapján, valamint segíti a bűncselekmények áldozatait is avval, hogy az okmányok pótlásának költségeit a jövőben az állam átvállalja.

feltöltve: 2013. november 6. | forrás: Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége

A Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége az őszi-téli közlekedésre való felkészülés jegyében díjmenetes közlekedésbiztonsági napot tart.

A rendezvény időpontja és helyszíne:

2013. november 9-én szombaton, 08:00-tól 14:00-ig Szombathely, Sági u. 4. szám alatt a Közlekedési Felügyelőség vizsgálóállomása.

Az akció keretében a természetes személy tulajdonában lévő személygépkocsikat és tehergépkocsikat (3500 kg össztömegig) vizsgálják át.

Megfelelő műszaki állapot esetén, kérelemre – a vizsgadíj befizetése mellett – műszaki vizsgára azonnali lehetőséget is biztosítanak.

A vizsgálaton való részvétel előzetes bejelentkezés alapján lehetséges. Bejelentést a 94/511-415 és 94/511-416 telefonszámokon (7:30-16:00 óráig, pénteken 12:00-ig), valamint a jarmu-vas@nkh.gov.hu e-mail címen fogad a Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége.

feltöltve: 2013. október 1. | forrás: Vas Megyei Védelmi Bizottság

Hétfő délután a „Védelmi Igazgatás 13” gyakorlat keretében, rendkívüli ülést tartott a Vas Megyei Védelmi Bizottság, amelyet a bizottság elnöke hívott össze.

A rendszerváltás óta nem volt olyan gyakorlat a különleges jogrend (Alaptörvényben meghatározva: rendkívüli állapot, szükségállapot, megelőző védelmi helyzet, váratlan támadás, veszélyhelyzet) körülményei között, amelynek során egy időben, országosan végezte volna tevékenységét az Országgyűlés, a köztársasági elnök, a Honvédelmi Tanács, a Kormány, a minisztériumok, a megyei és helyi védelmi bizottságok és a polgármesterek.

A „Védelmi Igazgatás 13” gyakorlat 2013. szeptember 30-tól október 18-ig tart, ezen idő alatt a helyi védelmi bizottságokban az önkéntes műveleti tartalékosok, mint honvédelmi elnökhelyettesek segítik a helyi szervek tevékenységét.

feltöltve: 2013. augusztus 30. | forrás: Vas Megyei Kormányhivatal

A Vas Megyei Kormányhivatal Földhivatala felhívja a figyelmet, hogy földhasználati bejelentést kell tenniük szeptember 30-ig azoknak a földhasználóknak, akik 2012. december 31-ig a földrészletek számától függetlenül egy hektár vagy annál kisebb nagyságú termőföld használatát már megkezdték.

A jelzett határidőig tehetnek eleget azonosító adatközlési kötelezettségüknek azok a földhasználati nyilvántartásba már bejegyzett földhasználók is, akik eddig nem közölték személyi azonosítójukat és állampolgárságukat, illetve gazdálkodó szervezetként a statisztikai azonosítójukat, és szeptember 30-ig földhasználati bejelentést sem tesznek.

 

feltöltve: 2013. augusztus 23. | forrás: Vas Megyei Kormányhivatal

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Vas Megyei Kormányhivatal meglévő ingatlanállományának racionálisabb kihasználása érdekében – az előző évek költözési folyamatainak újabb lépéseként – augusztus 26-án (hétfőn) az alábbiakban felsorolt szakigazgatási szervei átköltöztetését végzi:

feltöltve: 2013. július 4. | forrás: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium | Takács Gábor

Az ÁROP-1.2.8-2012-2012-0001 „A járási államigazgatási rendszer kialakításának megtervezése” projekt lezárásaként a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért felelős államtitkárságának vezetői szakmai tanácskozást rendeztek a fővárosi és megyei kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakkal.

feltöltve: 2013. június 24. | forrás: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium | Takács Gábor

Július 1-je 2001-től a köztisztviselők, 2011-től már a kormánytisztviselők napja is, amely munkaszüneti nap, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai július 1-jén zárva tartanak. Az ügyfelek megértését köszönjük.

feltöltve: 2013. április 6. | forrás: Vas Megyei Kormányhivatal

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy április 9-én Magyarország uniós kötelezettségeinek teljesítése érdekében végrehajtandó –verzióváltással egybekötött- informatikai karbantartás miatt, az ország valamennyi okmányirodájában az ügyfélfogadás szünetel.

A esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt szíves megértésüket és türelmüket kérjük.

Fel a lap tetejére