Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Nyílt napot tartott a Vas Megyei Kormányhivatal

feltöltve: 2013. december 4. 15:44 | forrás: Vas Megyei Kormányhivatal

Első alkalommal rendezték meg a Kormányhivatalok nyílt napját, amelynek egyik legfontosabb célja volt, hogy az állampolgárok megtapasztalják, milyen képet mutat a magyar közigazgatás. Vas megyében is sok programmal várták a látogatókat.

A Vas Megyei Kormányhivatal törzshivatalában, a szakigazgatási szerveknél, valamint a járási hivatalokban sokrétű programokkal és előadásokkal fogadták a látogatókat az első alkalommal megtartott nyílt napon.

Az érdeklődőknek megmutatták a hivatali élet sokszínűségét, amelyeken az elmúlt években keresztül ment a területi közigazgatás. A hivatalok nagyobbra tárták a kapuikat, mediációs előadásokat, trófeabírálati és térképtörténeti bemutatókat is tartottak középiskolásoknak.

A rendhagyó osztályfőnöki órákon Harangozó Bertalan kormánymegbízott a területi államigazgatás átalakításának folyamatáról és a megyei kormányhivatal felépítéséről, dr. Zágorhidi Czigány Balázs a Megyeháza történetéről, dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos a népegészségügy aktuális kérdéseiről, Szilágyi Ildikó fogyasztóvédelmi aktualitásokról, dr. Harkai András a munkahelyek munkavédelmi fontosságáról, míg dr. Krecskó Erika az áldozatsegítésről tartott tájékoztatást.

Sikeres volt a szakigazgatási szervek Megyeházán történő expószerű megjelenése is. A meghirdetett jótékonysági akciónak köszönhetően pedig szép számmal gyűltek a karácsonyi ajándékok.

A hivatalok napján a Megyeháza épületében félezren vettek részt a programokon. A Népegészségügyi Szakigazgatási Szervnél diabétesz-tanácsadást és szűrést, míg a Közlekedési Felügyelőségen díjmentes gépjármű átvizsgálást tartottak – ezeken a helyszíneken 200-at is meghaladta az érdeklődők száma.

A megyeszékhelyen kívül a többi hat járásban a rendhagyó osztályfőnöki órákra és a vezetői fogadóórákra több, mint ötszázan voltak kíváncsiak.

A cikket eddig 1880 ember olvasta.
ma van
2023. december 7. csütörtök,
Ambrus napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés