Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

100 éves az óvodai nevelés Csepregen

feltöltve: 2018. június 13. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. június 27. 16:26
100 éves az óvodai nevelés Csepregen

Június 9-én ünnepelték a csepregi óvodai nevelés 100 éves jubileumát. Az elmúlt egy évszázadban sok minden változott, azonban a kezdetek óta változatlan a dolgozók elhivatottsága, a gyermekekbe vetett megingathatatlan hite, ami mindenkor felnövekvő generációk sikerének alapja.

Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere ünnepi beszédében kiemelte, hogy a város elkötelezett a gyermekekkel foglalkozó intézmények fejlesztése ügyében. Ezt bizonyítja, hogy polgármestersége első évében, 2015-ben komoly fejlesztésen esett át az óvoda, hiszen a kormány 45 millió forint támogatásának köszönhetően az épület szigetelése megtörtént, s új nyílászárókat is kapott az épület. A következő évben 42 millió forintból újul meg az óvoda fűtés és energiaellátó rendszere, de az ígéretnek megfelelően megépült az ovi-foci műfüves pályája is, melyet szeptemberben adnak át és a tervek szerint a játszótéri eszközöket is kicserélik, korszerűsítik.

Megtisztelte jelenlétével az ünnepséget Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki beszédében kiemelte: egy óvoda alapítása azt jelenti, hogy hisznek abban, hogy a közösségnek van jövője. Szerinte Csepregnek nem csak óriási múltja van, de szép perspektívája is a jövőre nézve, hiszen az óvoda e remény hordozója. Vlasich Krisztián polgármesterrel és a város vezetésével azon dolgoznak közösen, hogy ez maradéktalanul megvalósulhasson.

Az EMMI oktatásért felelős államtitkárságának főosztályvezetője Lebanov József is részt vett a jubileumi ünnepségen, aki beszédében kiemelte, hogy a Magyar Kormány a várossal egyetemben elkötelezett azért, hogy az egészséges és biztonságos környezetet megteremtve segítse a gyermekek fejlődését.

Maximovics Veronika intézmény vezető és Horváth Anita helyettese hálás szívvel gondolt vissza minden óvodapedagógusra, vezetőre, dolgozóra, akik munkájukkal hozzájárultak az óvoda kiemelkedő szakmai működéséhez.

Az óvodás gyermekek néptánc előadással készültek Haizler Ákosné Anita vezetésével, majd Németh Rebeka verssel tette még emlékezetesebbé a jubileumi napot. A gyermekek nagy örömére, fehér léggömbök elengedésével ünnepelték a 100. centenáriumot. Az udvaron fotó és rajz,és retro játék kiállítás fogadta az ünneplőket. Az évforduló kapcsán rendezett rajzpályázat első helyezettje Übelher Anna, második Savanyó Dorka, harmadik Kőszegfalvi Anna lett.

A cikket eddig 2053 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek
ma van
2024. június 25. kedd,
Vilmos napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
3456789
101112131415
17181920212223
24252627282930
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés