Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

70 éves a csepregi iskola

feltöltve: 2018. június 12. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. június 27. 16:29
70 éves a csepregi iskola

Ünnepi délutánra készülődtek június 8.–án pénteken a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI-ban. Az alapfokú oktatás 70 éves évfordulója alkalmából díszbe öltöztették az iskolát és a vendégek szívét is.

A rendezvény délután 17 órakor vette kezdetét, ahol az ifjúsági zenekar kíséretében zászlóbehozatallal indult az ünnepség. E neves alkalomból Ágh Ernőné a Vas megyei Kormányhivatal főigazgatója, Tóth Ferenc a Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ Főosztályvezetője, Rozmán László tankerületi igazgató, Vlasich Krisztián Csepreg város polgálmestere, Horváth István Lócs község polgármestere, Kollárits Gábor Tömörd község polgármestere, Farkas Gyula Szakony község polgármestere, valamint jelenlegi és korábbi iskolaigazgatók tisztelték meg jelenlétükkel az ünnepséget.

A Csepregi Mazsorett csoport nyitótáncával kezdetét vette az rendezvény, melyen elsőként Rozmán László tankerületi igazgató köszöntötte a vendégeket, beszédében kifejtette, hogy régmúltra nyúlik vissza az oktatás története Csepregen, hiszen már 1957-ben tanítottak itt a reformáció jegyében.

Knipli-Kedves Enikő furulyajátéka, Tóth Kira verse majd Babos Anna klarinétszólója követte, Mészárosné Lengyel Szabina régi diák zongora kíséretével. Háromi Jenő igazgató ünnepélyes beszédében kiemelte az 1948-tól számított alapfokú oktatás 70 évének történetéből az egyik meghatározó esemény a 2007-ben elkészült, új 16 tantermes iskola megépítése volt. Az ünnepi beszédek után gyémántdiplomáját vehette át Márczi Józsefné Kati néni, aki Tömörd község igazi „lámpása” volt, valódi néptanító. Ez a diploma méltó elismerése munkájának, hiszen több ezer gyermek köszönheti neki írás, olvasás, matematika tudását. Az ünnepségen múltidézésben és visszatekintésben sem volt hiány.

Irodalmi munkák, csepregi táncok színesítették az estét. Németh Józsefné pedagógusként megélt éveiről szóló visszaemlékezéseit és emlékeit hallgathatták meg a vendégek, majd Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere emlékezett vissza diákéveire. A polgármester úr köszönetet mondott egykori tanárainak, hogy ellátták mindazzal a tudással, melyre építeni tudott, és amivel most a város javát tudja szolgálni. Mindezek után az énekkar, Gyurácz Boglárka verse, a 3. és 4. évfolyamosok néptánc bemutatója színesítette e szép napot. A régi igazgatók nevében Dr. Barityné Házi Ottilia emlékező gondolatait hallgathattuk meg. Rénszarvasok tánca, pom-pom meséi, romatáncok, modern tánc, ugróköteles bemutató, a 7. évfolyam Örökségünk című műsora, Üzenetek az utókornak-válogatás emelte az esemény fényét. Végezetül az iskola dolgozói, tanárai az „Ez az otthonunk” című dallal zárták a bensőséges ünnepélyt.

A cikket eddig 2590 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek
ma van
2024. május 30. csütörtök,
Zsanett, Janka napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12345
6789101112
131415161819
202122232526
2728293031
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés