Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Reményteli új tanév kezdődött

feltöltve: 2018. szeptember 3. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. október 25. 14:17 | Koszorú Mihály
Reményteli új tanév kezdődött

Szeptember 3-án, hétfőn a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak is becsengettek, s kezdődött meg a 2018/19-es tanév.

A tanévnyitó ünnepélyen zsúfolásig megtelt az iskola aulája, akadt köztük kíváncsi tekintetű elsős, de padtárssal fecsegő felsős is. Sok szülő, hozzátartozó kísérte el gyermeküket a nagy napra, a legkisebbek mellett pedig még az egykori óvónénik is helyet foglalhattak, ezzel is biztatva őket.

Az első osztályosokat a nyolcadikos diákok vezették be az iskola aulájába, akik versbe szedett útravalóval látták el őket és ajándékként egy ceruzákat adtak át nekik.

Háromi Jenő igazgató első ízben a legkisebbekhez szólt, majd köszöntőjének második felében a rendszeres tanulás fontosságára hívta fel a figyelmet, a felsőbb osztályok tanulóit megszólítva.

A 2018/19-es tanév is bizonyára sok újdonsággal szolgál majd a nebulóknak, de a tantestület tagsága is megújult, hiszen Eredics Lilla, Bicsákné Krivács Gabriella, Koroknai Elvira, Nagy Brigitta, Horváthné Bolfán Renáta tanító- és tanárnőként segíti majd az iskola munkáját, de felvételt nyert Nagy József Ottóné is, aki a takarítói feladatokat látja el.

Az idei tanévben 181 napot kell majd iskolába járnia a gyermekeknek, s tehetik ezt majd több helyen is megújult környezetben. A Sárvári Tankerületi Központ a nyár folyamán korszerűsítést, karbantartást végzett el, de diákönkormányzati és szülői munkaközösségi hozzájárulással árnyékolókat is beszereztek.

Csepreg Város Önkormányzatának köszönhetően az iskola tornatermét napelemes rendszerrel látták el, valamint az elöregedett gázkazánok terhelését csökkentve két levegő-víz hőszivattyút is beépítettek.A városvezetés célja, hogy a megújuló forrásból előállított energia csökkentse a fenntartó által az épületre fordított kiadásokat.

Az évnyitón Majorné Varjú Zsuzsanna tanárnőtől is búcsúztak a jelenlevők, akire méltán büszke lehet minden csepregi polgár, hiszen kiváló szakmai munkájával harmincöt éven át öregbítette az iskola hírnevét.

 

A cikket eddig 1948 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek
ma van
2024. május 30. csütörtök,
Zsanett, Janka napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12345
6789101112
131415161819
202122232526
2728293031
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés