Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Nemes célért futottak az I. Bükfürdő-Csepreg Félmaratonon

feltöltve: 2018. június 5. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. június 5. 12:26 | Koszorú Mihály
Nemes célért futottak az I. Bükfürdő-Csepreg Félmaratonon

Május 26.-án szombaton került megrendezésre az I. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton, amit a Büki Gyógyfürdő Zrt., Csepreg Város Önkormányzata és a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár, közös összefogása révén jött létre.

Ez az összefogás több szempontból is fontos volt. Elsősorban mert a nevezési díjakból befolyt összegből, ami 1,4 millió forint lett két alapítvány is támogatásra került. Az „Együtt Ábel Egészségéért Alapítvány”, segítve ezzel a büki kisfiú, Pukler Ábel gyógyulását, valamint a „Csepregi Óvodásokért Alapítvány”. Másodsorban Bük és Csepreg nemrég közös településfejlesztési pályázatot adott be, bízva abban, hogy akik Bükre, illetve Bükfürdőre látogatnak Csepregen is megtalálják majd a számukra megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket. Remélve, hogy az ide érkező vendégek megcsodálják majd Csepreg látványosságait, és hogy szép emlékekkel gazdagodva távoznak majd, ezzel víve Csepreg jóhírét az ország bármely pontjára.

A szervezők nagy örömére 240-en neveztek a versenyre, ebből egyéni 114 fő a 21 km-es távot választotta. A legfiatalabb félmaraton futó 15 éves volt. Elsőként az ovisok, alsós és felsős kisiskolások mérethették meg magukat 500m-es „fürdőkörön”, majd a biciklisek és 2 görkorcsolyás lány indult neki a 21km-es távnak. A 9 km-es táv következett, melyre egyénileg nevezhettek a futni vágyók. A férfiak között elsőnek Fábrics Gábor ért célba (33:06), a nők közül pedig Edelényi-Hancz Eszter (42:13) diadalmaskodott. Majd a hosszú táv jött soron 21km. Egyénileg és váltóban is lehetett teljesíteni. Az egyéni versenyt a férfiak közül Günter Filz nyerte 1:22:42-es idővel, a nőknél Szoják Melinda 1:41:26-al vehette át az első helynek járó érmet. A férfi váltóban egy család ért célba elsőnek a ’Szuper Family’, ők 1:42:15-el futották le a félmaratont. A női váltót a ’Spuri’ trió nyerte 1:55:41-es idővel. Minden kategóriában az első három befutónak járó kupát Boros László Attila a Bükfürdő Zrt. vezérigazgatója, Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere és Dr. Németh Sándor Bük város polgármestere, illetve az egyik fő szponzor a Nestlé igazgatója Kai Herzke adta át.

Csepregen a gyermeknapi programok már a pénteki napon elkezdődtek. Fittness, aikido és karate bemutatók, óvodás fellépés, kutyaiskolás bemutató, Rosta Géza zenés fellépése, illetve bábszínház kedveskedett a gyermekeknek.

Szombat délelőtt az I. és II. világháborús hősöké volt, a Csepregi Férfi Dalkör, a nicki Fergeteg Néptánceggyüttes, Csepreg Város Mazsorett csoportja és a 11-es Huszár hagyományörző Egyesület segítette a tisztes megemlékezést. Délután a futóké és ismét a fellépőké volt a főszerep. Miközben a félmaraton résztvevői a nagy meleggel küszködve vették át a féltávot jelző kapunál, Csepregen, a frissítő italt illetve az energiát adó müzli szeletet és banánt, eközben a fő téren 14:00-tól az AtaruTaiko Ütőegyüttes japán dobos műsorát élvezhették a kilátogatók. Később Rácz Gergő Fonogram –díjas magyar zeneszerző és énekes a Megasztárból és a Dalból ismert saját és másoknak írt dalokkal szórakoztatta a vendégeket. Páli Petra és tánckara színes operett előadása illően zárta a napot. A kisvasút, az ugrálóvár és a kürtőskalács egész délután várta szeretettel vendégeit.

Egy gyereknappal, hősöknek járó tiszteletadással, sporttal, egybekötött vidám, családi hétvégét tudhattak magukénak a Csepregiek és a Csepreg városába érkező vendégek.

Jövőre találkozunk a II. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton sporteseményen!

Várunk akkor is mindenkit sok-sok szeretettel!

A cikket eddig 1794 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek
ma van
2024. február 20. kedd,
Álmos napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés