Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Civil szervezetek, egyesületek

Csepreg Város Csillagvirág Mazsorett Csoportja

Csepreg Város Csillagvirág Mazsorett Csoportja 4 éve működik folyamatosan a városi nagy mazsorett csoport tulajdonképpeni utánpótlás csoportjaként. Működésük, megjelenésük nem oly gyakori még, megjelenésüknek elsősorban a városi rendezvények adnak lehetőséget.

Csepreg Város Fúvószenekara Egyesület

Csepreg Város Fúvószenekara 1930-ban alakult, azóta többszöri átalakulással folyamatosan működik. 1968-ban megindult az állami zeneoktatás Csepregen, s ez jelentős fejlődést és eredményeket hozott a zenekar életében is.

Az együttest Iliás Attila karnagy vezeti, amely 2010-ben ünnepelte 30 éves jubileumát, egyúttal a csepregi fúvószenekari játék 80 éves évfordulóját is.

A nagy elődök nyomdokain haladva továbbra is az igényes fúvószenekari indulók, előadási darabok, fúvósátiratok, slágerfeldolgozások szerepelnek a repertoárban.

Csepreg Város Kisvirág Mazsorett Csoportja

Csepreg Város "Kisvirág" Mazsorett Csoportjába 6-8 éves kisiskolások, illetve 6 kisóvodás kislány jár. Ők az órákon apró lépésenként tanulják a helyes járást és tartást. Balett alapismeretek segítségével, ütemérzék fejlesztő gyakorlatokkal kiegészítve tanulják meg koreográfiájukat, amelyet először 2007 decemberében, a siófokon megrendezett országos mazsorett fesztiválon mutattak be.

Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete

A 2005-ben alakult Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete új és fiatal közössége a csepregi civil szervezeteknek.

Az egyesület célja mindazon kulturális hagyományok ápolása, amelyek a magyar, különösen Csepreg és vidékéhez fűződő szőlőtermesztéshez, a gasztronómiához és a borászathoz kapcsolódnak. A magyar és csepregi borok megismerése érdekében végzett értékmegőrző tevékenységet folytat, és hozzájárul ahhoz, hogy a magyar hölgyek nagyobb szerepet kapjanak a magyar borkultúra és gasztronómia terjesztésében.

Csepregi Hegyközség

Csepreg külterületén elhelyezkedő zártkert tulajdonosok 1990. január 1-jével érdekvédelmi, érdekképviseleti egyesületet - Hegyközséget - hoztak létre, amely ma Szőlőhegy Tulajdonosok Egyesülete néven tevékenykedik.

1996-ban a csepregi termőhelyet a Soproni Borvidékhez sorolták és köztestületet hoztak létre Kőszeg és Környéke Hegyközség Csepregi Termőhely néven.

CSSEA Csepregi Sportegyesület (CSSE) 1924-ben alakult Csepregen, elsősorban a labdarúgást kedvelő és a sportolni vágyó lakosság kezdeményezésére. Egyesületünk fő tevékenysége a labdarúgó bajnokságokban szereplő felnőtt, ifjúsági és serdülő labdarúgó csapataink edzéseinek folyamatos biztosítása és versenyeztetése. Fő tevékenységünk mellett feladatunk a tömegsport jelleggel alakult, a megyei I. osztályban szereplő sakkcsapatunk edzéslehetőségének és versenyeztetésének folyamatos biztosítása, valamint a baráti körként működő, hagyományőrzéssel foglalkozó Íjász klubunk programjainak támogatása és segítése.

Egyesületünk tevékenysége során kiemelten kezeli a hátrányos helyzetű fiatalok, beleértve a kisebbségi és rossz anyagi helyzetű családok gyermekeinek ingyenes sportolási lehetőségének rendszeres biztosítását.

Csepregi Vegyeskar Egyesület

A Csepregi Vegyeskar Egyesület 1990-ben alakult. A kezdetben 15 fős énekkar az évek során 35 főre duzzadt. Tagjai között a fiatal és idősebb generáció egyaránt képviselteti magát. Célja a környék zenei kultúrájának ébren tartása, hagyományok ápolása, az éneklő baráti közösség bővítése, hangversenyek, ünnepségek szervezése szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt, nemzetközi kapcsolatok kiépítése és ápolása.

CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület

Az egyesület 1997-ben alakult, helyi fiatalok szervezeteként. Célja a helyi és kistérségi fiatalok érdekeinek képviselete, rendezvények, programok szervezése, a turistaház fejlesztése, üzemeltetése.

Farkas Sándor Egylet

Egyletünk 1993 februárjában alakult. Névadónk fiatal káplánként megírta és kiadta Csepreg mezőváros történetét 1887-ben. A múlt szellemi értékeit megőrző tevékenysége példa előttünk.

Alapszabályzatunkban a hagyományőrzés és a kulturális élet élénkítése került az első helyre. A helyi népszokásokat egybefogó színpadra is szánt programjaink: a Tollfosztó és a Csepregi lakodalmas alapjául a Dr. Csepregi Horváth Jánosnak a Magyar nyelvőr 1873-75-ig megjelent képrajzi publikációi és Rajczy Mária Mechtilda bölcsészdoktori értékelése ( Csepreg irodalmi múltja és népköltészeti hagyományai, Soproni Szemle 1944. ) valamint élő népszokások szolgáltak.

Flamingo Rock & Roll Klub

A Flamingo Rock & Roll Klub 1992-ben alakult, Németh Éva vezetésével, a Csepregi Petőfi Sándor Művelődési Ház égiszén belül kb. 10 fővel. Ma már 3 településen (Csepreg, Bő, Újkér) több, mint 50 fővel folyik a kimagasló szakmai munka, melynek eredményeképpen rengeteg arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek már versenyzőink az elmúlt években.

Répce Citera Barátok Köre

A Répce Citera Barátok Köre 2003 ban alakult nyugdíjasokból, hogy a nyugdíjas klub összejövetelein, rendezvényein a zenét is maguk adják. Majd csatlakoztak mások is, akik megkedvelték a citerát, és megtanultak rajta zenélni. A csepregi művelődési ház kiscsoportjaként működünk. Csapatunkat a dal szeretete és a jókedv jellemzi, ami általában átragad hallgatóságunkra is.

Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület

A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 10 lelkes fiatal kezdeményezésére 2003. október 20-án jött létre Csepregen.

Tagjaink száma szépen gyarapodik, egyre több fiatal csatlakozik a lelkes tettre kész csapatunkhoz.

Egyesületünk korosztályi összetétele 10-35 év, legfőképpen középiskolás és főiskolás korosztály. Az egyesület céljai között szerepel a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése, valamint a kulturált helyi szórakozás lehetőségének biztosítása. Az egyesület alapcéljai között szerepel különböző rendezvények, tanfolyamok, tréningek, táborok szervezése, a közéletiségre és ifjúság sportra nevelésének elősegítése.

Programjainkkal különös figyelmet szentelünk a csellengő fiataloknak.

ma van
2024. április 19. péntek,
Emma napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
1234567
8910121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés