Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Csepregi Vegyeskar Egyesület

Csepregi Vegyeskar Egyesület

A Csepregi Vegyeskar Egyesület 1990-ben alakult. A kezdetben 15 fős énekkar az évek során 35 főre duzzadt. Tagjai között a fiatal és idősebb generáció egyaránt képviselteti magát. Célja a környék zenei kultúrájának ébren tartása, hagyományok ápolása, az éneklő baráti közösség bővítése, hangversenyek, ünnepségek szervezése szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt, nemzetközi kapcsolatok kiépítése és ápolása.

 

A 12 év alatt a repertoár folyamatosan bővült, egyaránt helyet kaptak egyházi és világi művek; az a capella darabon kívül a kórus már énekelte szólistákkal és zenekarral Schubert: G-dúr miséjét; egy Gessinger misét; könyebb műfajú műveket és igényes zenei darabokat is, a reneszánsztól napjainkig. Az együttes zenei színvonalának emelkedését jelzik a létrehozott kapcsolatok hazánkon belül és az országhatáron túl is. Közös kapcsolatot ápolunk a veresegyházi, a sopronhorpácsi vegyeskarral, a Szombathelyi Zenebarátok kórusával, az obdachi férfikarral és egy horvátországi vegyeskórussal is. Szerveztünk nemzetközi kórustalálkozót 6 kórus részvételével, több éve adunk karácsonyi hangversenyeket, városunk ünnepségein változatos műsorokkal veszünk részt.

A 10 éves jubileumi hangversenyünket egybekötöttük CD-lemezünk bemutatójával, melyet 2000. augusztusában nagy sikerrel jelentettünk meg. A CD-lemezen is és több hangversenyen is a Kőszegi Vonósok adták a zenekari kíséretet, így néhány év alatt szakmai és baráti kapcsolat fejlődött ki a közös munkából a két együttes között.

 

2000. novemberében a grazi Európa-házban adtunk ádventi hangversenyt, a kórus képviselte Magyarországot.

 

2001-ben Szombathelyen a Szent-Márton templomban vettünk részt kórustalálkozón és vendégül láttuk a horvátországi Delnice város vegyeskarát.

2002. elején városunkba látogatott dr. Habsburg Ottó. Előadása után a vegyeskar nagysikerű műsort adott az elnök úrnak és feleségének, majd megajándékoztuk CD-lemezünkkel.

Reméljük, hogy ezt a színvonalat és e tartalmas közös munkát sikerül megőriznünk, további kapcsolatokat kialakítanunk, hogy a közös éneklés örömét továbbvigyük és továbbadjuk.

 

Csepregi Vegyeskar Egyesület
9735 Csepreg, Deák F. utca 20.
Karvezető: Kancsó Zoltánné
Tel.: (94) 365-698
E-mail: csepregivegyeskar@pr.hu
Honlap: csvegyeskar.fw.hu

ma van
2024. június 25. kedd,
Vilmos napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
3456789
101112131415
17181920212223
24252627282930
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés