Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület

CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület

Az egyesület 1997-ben alakult, helyi fiatalok szervezeteként. Célja a helyi és kistérségi fiatalok érdekeinek képviselete, rendezvények, programok szervezése, a turistaház fejlesztése, üzemeltetése.

Az elmúlt években számtalan program, rendezvény kötődik az egyesült nevéhez. Az egyik legfontosabbként kell kiemelni a 1997 óta folyamatosan, a művelődési házzal közösen, minden évben május 1-e környékén megrendezésre kerülő Csepregi Ifjúsági Napok rendezvénysorozat. A többnapos programban elsősorban a fiataloknak nyújtunk olyan programokat, melyben megtalálhatja minden korosztály a maga számára szórakoztató rendezvényeket a pici gyermektől a tinédzsereken keresztül akár a felnőttekig bezárólag is.

 

Rendeztünk kiállításokat, ismeretterjesztő előadásokat, kulturális, zenei rendezvényeket, sportprogramokat, versenyeket . Vendégünk volt többek között, Halász Judit, 100 Folk Celsius, Charlie, TNT, Irígy Hónaljnmirígy , fúvószenekarok, Big Bandek , stb. A programok általában összekapcsolódnak a városi május 1-i rendezvényekkel is.

 

A programok összköltségvetése általában mindig meghaladja a milliós határt, melynek hátterét önkormányzati támogatások, pályázatok, támogatások, saját források és az egyesület tagjainak munkája jelentik. Sokszor sikeresen pályáztunk Vas Megye Önkormányzata, a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Iroda, a Gyermek Ifjúsági és Sportminisztérium, Soros Alapítvány, stb. pályázataira.

 

A mi kezdeményezésünkre indult meg a Malomkert fejlesztése . Ekkor készült el a játszótér, és az aszfaltos pálya közvilágítása, ekkor újultak meg először a játszótéri játékok.

 

Fontos rendezvény volt 1999-ben az első Ifjúsági Megyenap megszervezése Csepregben, melyet azóta is minden évben a megye egy-egy más településén kerül megrendezésre.

 

A település ifjúságkutatása 2002 -ben városunk fiataljainak véleményét foglalta össze, a legszélesebb kérdéskörben, témákban (drog, munkahely, érdeklődés, nyelvtudás, ismeretek, elégedettség, stb.), melynek eredményeként több önkormányzati határozat és változás is született.

 

Nemzetközi kapcsolatokat , látogatásokat szerveztünk Németországba Waldkraiburgba, Meiningenbe , ahol ifjúsági találkozókon vettünk részt. Emellett számtalan program (jótékonysági hangversenyek, bálok, kispályás labdarúgó kupák, versenyek, stb.) kerülhetne itt felsorolásra.

 

1999-től kezelője az egyesület a Ságvári u. önkormányzati épületnek , melynek fejlesztési célja ifjúsági tábor, turistaház kialakítása. Az elmúlt évben, években az épület folyamatos fejlesztése zajlott és zajlik, melynek eredményeként 2006. nyarán megnyithattuk az épületet a Csepregbe látogató fiatalok, turisták, csoportok előtt. Az átalakítások feladataiból a fiatalok is kivették részüket (bontás, festés, villanyszerelés, stb.).

 

Turistaház

 

2007. nagy ifjúsági feladata a CSIN megrendezésével párhuzamosan az ismét Csepregen megrendezésre kerülő (10.) Ifjúsági Megyenap , mely színvonalas megrendezése komoly erők összefogását igényli. Szeretnénk egyéb ifjúsági programjainkat színesíteni, bővíteni, egyesületünk tíz éves jubileumát szerény keretek között megünnepelni.

 

CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület
Székhelye: 9735 Csepreg, Széchenyi tér 31.
Turistaház: 9735 Csepreg, Ságvári u. 9.
Elnök: Piros László
Tel.: (70) 544-4551
E-mail: csinszallo@pr.hu
Honlap: www.csinszallo.hu

ma van
2023. december 2. szombat,
Melinda napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés