Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület

Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület

A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület 10 lelkes fiatal kezdeményezésére 2003. október 20-án jött létre Csepregen.

Tagjaink száma szépen gyarapodik, egyre több fiatal csatlakozik a lelkes tettre kész csapatunkhoz.

Egyesületünk korosztályi összetétele 10-35 év, legfőképpen középiskolás és főiskolás korosztály. Az egyesület céljai között szerepel a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése, valamint a kulturált helyi szórakozás lehetőségének biztosítása. Az egyesület alapcéljai között szerepel különböző rendezvények, tanfolyamok, tréningek, táborok szervezése, a közéletiségre és ifjúság sportra nevelésének elősegítése.

Programjainkkal különös figyelmet szentelünk a csellengő fiataloknak.

Számos gyermek és ifjúsági programot, képzést vagy éppen irodalmi estet, tájékoztató előadást, sportnapot szervezünk.

Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület


Az egyesület alapszabályában megfogalmazott céljai:

- A fiatalok rendszeres tájékoztatása, képzése a közélet aktuális és általános kérdéseiről

- Különböző rendezvények, tanfolyamok, tréningek, táborok szervezése

- A társadalom jövőképének befolyásolása hiteles és rendszeres tájékoztatása az európai fejlett demokráciák tapasztalatainak feldolgozása és az ismeretek rendszeres átadása, terjesztése

- A közéletiség kritériumainak feltárása, megfogalmazása, megismertetése a jövő nemzedékével

- A közéleti stílussal kapcsolatos társadalmi várakozások feltárása, befolyásolása

- Az ifjúság sportra nevelésének elősegítése

- A fiatalok tartalmas szabadidő eltöltése

- Kulturált helyi szórakozás lehetőségének biztosítása

 

 

A fent említett céloknak megfelelően végzi egyesületünk mindennapi tevékenységét.

Folyamatos állandó programjaink között szerepel:

Városi Gyermeknap,

Holnapért Kispályás Kistérségi Labdarugó Kupanap,

Nyugat-Dunántúli Nyári Napok,

Répcementi Napok,

Csapatépítő Kirándulás,

Mikulás a Főtéren gyermekváró program,

Házhoz megy a Mikulás program,

Évzáró rendezvény.

2008-ban az egyesületünk kezdeményezésére a város önkormányzatának segítő támogatásával és több helyi civil szervezet együttműködésével hívtuk életre és szerveztük meg az I. Városi Gyermeknapot, amely azóta is, évről-évre a kicsik és nagyok nagy örömére megrendezésre kerül.

Kép: Városi Gyermeknap

 

2005- évtől kezdődően minden év júniusában egyesületünk szervezésében kerül megrendezésre az egyik legnagyobb kistérségi kispályás labdarúgó kupanap Csepreg Városában. A Holnapért Kistérségi Kupanapon a kilátogatók örömére szép számmal csapnak össze és küzdenek meg egymással, látványos és parádés megmozdulásokkal fűszerezett mérkőzéseken a kistérségi gólvágók és a hálóőrök.

 

Kép: Holnapért Kistérségi Kupanap

 

 

A július első hétvégéjén megrendezésre kerülő, több napos Nyugat-Dunántúli Nyári Napok programsorozat célja a regionalitás erősítése, a megyék közötti együttműködés és kapcsolatépítés kiszélesítése, elmélyítése. A színes és tartalmas rendezvénysorozaton kulturális és ifjúsági csoportok fellépéseit, gyermekprogramokat, sport és kutyabemutatókat tekinthetnek meg az érdeklődők. A meghívott sztárvendégek fellépésével egybekötött hajnalig tartó zenés estek szórakoztatják a rendezvény vendégeit.

 

Kép: Nyugat-Dunántúli Nyári Napok

 

 

Csepreg Város Önkormányzatával közös szervezésben rendezzük meg minden év augusztusában, búcsúkor a Répcementi Napok programsorozatot. A színes és tartalmas programokat a hagyományaink jegyében szervezzük, ahol a helyi és kistérségi kulturális és ifjúsági csoportok fellépése, valamint a jó hangulatú gyermekprogramok megrendezése mellett az érdeklődők a vásári forgatagban is időzhetnek, kedvükre válogathatnak a kínált portékákból. Az esti búcsúi bálban aztán tetőfokára vág a hangulat, melyet a meghívott sztárvendég fellépése színesít.

 

Kép: Répcementi Napok

 

A 2008-óta minden évben csapatépítő kirándulást szervezünk az egyesületi tagjaink részére. Ilyen programjaink voltak a veszprémi csapatépítő kirándulás, a gyöngyösfalusi holdfény ligeti valamint a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparki csapatépítő tréning. Szerintünk az ilyen programok szervezése segíti a csoporton belüli egység formálását, az egyéniség kialakulását, a csapatszellem és a fiatalok segítőkészségének fejlesztését, ezért a későbbiekben is minden évben tervezzük a program megszervezését.

 

Kép: Csapatépítő kirándulás a Bakonyi Kalandparkban

 

 

2005. évtől fogva, már kihagyhatatlan program a csepregiek számára a minden év december 5-én megrendezésre kerülő Mikulás a főtéren gyermekváró program. Ekkor ugyanis kellemes zene, jó ízű forralt bor és tea mellett, több százan várják a nagyszakállú télhozó Mikulást, aki krampuszai segédletével hintón érkezik meg Csepreg Város Főtérre a gyermekek nagy-nagy örömére.

 

Kép: Mikulás a főtéren gyermekváró program

 

 

A Területi Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatával közös szervezésben 2005. évben indítottuk útjára a Mikulás házhoz megy programot. Ekkor ugyanis minden Csepregen hátrányos helyzetű gyermekhez ajándékokkal megtömött zsákjával, személyesen látogat el a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület Mikulása.

 

Kép: Házhoz megy a Mikulás program

 

 

Minden év december hónap utolsó napjai egyikén, eljön az alkalom amikor, egy évzáró rendezvény keretén belül, megbeszéljük és értékeljük az év legfontosabb történéseit, eseményeit és jutalmazzuk egész éves munkájukért a legaktívabb egyesületi tagjainkat.

 

Kép: Évzáró rendezvény

 

Az állandó programjaink mellett számos alkalommal vettünk részt a város rendezvényein, megemlékezésein. Csepreg Várossá válásának 10 éves jubileumi ünnepségsorozatához állítottunk össze és szerveztünk ifjúsági programokat 2005. évben. Ugyanebben az évben szerveztünk Nyári Ifjúsági Sport Tábort Zánkán.

A minden évben megrendezett programjaink mellett kiemelt figyelmet fordítottunk az egészségmegőrzésre, a kábítószer prevenciós előadások és képzések szervezésére.

Tettük mindezt szakemberek bevonásával: ÁNTSZ, Családsegítők, Szombathelyi Drog Ambulancia, Vas Megyei Rendőr Főkapitányság.

 

Ennek jegyében szerveztük meg:

Válassz Sport vagy Szenvedélyek program/ sportvetélkedők és prevenciós tevékenység/

Szenvedélyek délutánja /tájékoztató előadás, tematikus képzés/

Együtt a Fiatalságért /kortársképzés/

A bűnmegelőzésre kiemelt hangsúlyt fektettünk, együttműködést alakítottunk ki a Vas Megyei Rendőr Főkapitánysággal és a Vas Megyei Polgárőr Szövetséggel egyaránt. A 2005-ös évben közös erővel megszerveztük a Vas Megyei Polgárőr Napot és Ifjúsági Polgárőr Találkozót.

 

Mindennapi Demokrácia címmel szerveztünk:

Európai Unióval és a demokráciával valamint hagyományainkkal és történelmünkkel kapcsolatos képzéssorozatot.

 

2007. november 1-én a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szakmai felügyelete mellett létrehoztuk és üzemeltetjük a Felső- Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP), amely kitűnően felszerelt irodájával, munkaerő-piaci információk nyújtásával segíti az érdeklődőket és munkanélkülieket az elhelyezkedésben. Ingyenes internet használatot biztosítunk, tájékoztatást nyújtunk az aktuális állásajánlatokról, a munkaügyi kirendeltség által indított képzésekről, külföldi állásajánlatokról és a humán szolgáltatásokról. A 2010-es évben közel 500 ügyfél fordult meg irodánkban. 2009-es év szeptemberétől, új helyre, a volt középső iskola földszinten kialakított irodájába költözött a Foglalkoztatási Információs Pont a Közösségi Szolgáltató Ház, 9735 Csepreg, Széchenyi tér 29. szám alá.

 

Felső- Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pont

 

Az új iroda ünnepélyes átadására 2010. március 24-én került sor.
A költözéssel együtt, új szolgáltatásokkal is bővült az iroda tevékenysége, mely szolgáltatások nyújtását a Kőszegi Munkaügyi Kirendeltséggel együtt szoros szakmai együttműködésben végezzük. Bevezetésre került heti egy alkalommal a hatósági ügyintézés, ezzel is megkönnyítve az ügyfelek helyzetét, megkímélve őket az állandó utazástól.

Az iroda ügyfélfogadási rendje a következő: Hétfő, Kedd, Csütörtök 8. 00- 12. 00 és 13. 00- 15. 00, pénteken 8. 00- 12. 00-ig, Szerda szünnap.

 

Elérhetőségeink:
Levelezési cím: Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület, 9735 Csepreg, Széchenyi tér 11.
Tel: 0620/968-7350
Iroda: Felső- Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pont,
9735 Csepreg, Széchenyi tér 29.
Tel: 0620/263-5236
E-mail: szebb-holnapert@index.hu
Honlap: www.szebbholnapert.hu

ma van
2023. december 2. szombat,
Melinda napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés