Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!

Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Csepregi Általános Iskola Energetikai Fejlesztése (TOP-3.2.1-15-VS1-2016-00001)

A kedvezményezett neve: CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A projekt címe: A Csepregi Általános Iskola Energetikai Fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 35 145 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornatermének épületenergetikai fejlesztésére irányul, alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés érdekében.

A csepregi általános iskola 391 m2-es tornaterme 1978-ban épült. Az intézmény épületenergetikai fejlesztése több szempontból is indokolt: hőtechnikai tulajdonságai a készítés időpontjában az előírásoknak megfeleltek, ma viszont már erősen elavultak. Az épület energetikai minőség szerinti besorolása: DD (Korszerűt megközelítő). A tornaterem épülete önálló gépészeti és energetikai rendszerekkel rendelkezik, sem műemléki, sem helyi védelem alatt nem áll.

Cél az épület hőtechnikai adottságainak javítása és a megújuló-energia hasznosítása. Az épület egy KEOP projekt keretében már átesett egy energetikai fejlesztésen. Falazata 20 cm hőszigetelést, tetőszerkezete 25 cm vastag hőszigetelést illetve új vízszigetelést is kapott. A nyílászárók kicserélésre kerültek: műanyag szerkezetűek lettek és 3 rétegű üveggel ellátottak. Így a 2015-ben megvalósult szigetelés és nyílászáró csere után - a gépészeti fejlesztéssel és megújuló energiahasználattal - egy komplex program valósul meg.

A projekt a lapostetőn elhelyezett napelemek telepítésére irányul, melyek összesen 20 kW elektromos áram termelését teszik lehetővé. A hőszivattyú rendszerek telepítése két darab levegő-víz hőszivattyú hőközlő rendszerre kötésével kívánja elérni az épület energetikai jellemzőinek javulását.

A beruházás megvalósulását követően a fosszilis energiafelhasználás arányának 10% feletti csökkenése várható. A megújuló energiaforrásból előállított energia mennyisége fedezi az épület energiaszükségletét. A tornaterem épületének energiahatékonysági célja az éves primerenergia-fogyasztás és a primer energia felhasználás csökkenése, a megújulóenergia-termelés, így az üvegházhatású gázok csökkenése. Ez által az épület tervezetten BB (Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő) energetikai minőség szerinti besorolásba kerül.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.11.30.

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-VS1-2016-00001

Kapcsolatfelvétel: csepregihivatal@pr.hu

 


Fel a lap tetejére