Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg város és térségében. (TOP-5.3.1-16-VS1-2018-00007)

A kedvezményezett neve: CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (konzorciumvezető), Lócs Község Önkormányzata, Tömörd Község Önkormányzata, Tormásliget Község Önkormányzata, Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal

A projekt címe: Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg város és térségében. (TOP-5.3.1-16-VS1-2018-00007)

A szerződött támogatás összege: 45 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A „Helyi identitás és kohézió erősítése Csepreg Város és térségében” programunkban a program tervezett futamideje alatt célunk Csepreg Városnak és térségének közösségeinek megerősítése, a közösen elért eredmények és értékeink meglétének tudatosítása, s általuk egy magasabb életminőség érzet biztosítása minden térségi lakos számára. A Csepregi Közös Hivatalhoz tartozó települések és az általuk működtetett Intézmények képviseletében a Hivatal Konzorciumi formában együttműködve a térség TOP Felhívások keretében elnyert, illetve még elbírálás alatt levő pályázatokhoz kapcsolódóan a térség egészét érintő közösségfejlesztő, tudatosító és információs programot indít a települések teljes lakosságának bevonásával. Ezen tevékenységek során a CLLD módszertan segítségével, a települések mindegyikén a projektekben érintett lakossági célcsoportokat informáljuk a közösséget érintő fejlesztésekről, véleményüket, észrevételeiket beépítjük a fenntartási tevékenységek és használati időszak munkálataiba, hogy kialakuljon a közös tulajdon és védendő érték képzete a lakosságban. A részprojekt keretében a Hungarikumok rendszeréhez igazítottan, felmérjük és katalogizáljuk a térség településenkénti meglevő közösségi tevékenységekhez kapcsolódó társadalmi-kulturális értékeit, azokat a közösség tagjai és intézményeink segítségével nyilvánossá tesszük és elérjük, hogy minden települési lakos megismerhesse és magáénak érezhesse azokat. A településekhez kötötten a nagy rendezvényeikhez kapcsolódóan, de azoktól időben és térben is elkülönülten közösségerősítő, értékrendezvényeket tartunk, melyeken a fejlesztések eredményeit, velük összefüggő hatásokat, fejlődési és közösséggyarapító területen, kívánunk a célcsoport tagjainak megfelelő tálalásban bemutatni. A Közös Hivatalhoz tartozó minden település esetén a HEP-ek és Közösségfejlesztési és településfejlesztési stratégiák kerülnek megújításra.

Csepreg város területén kialakítunk egy olyan közösségi pontot, meg levő helyiségre támaszkodva, amely működtetése az egyik részprojektünk feladata. Másik részprojekt keretein belül a közösség célcsoportjait érintő szemléletformáló események szervezése, illetve tanulmányutak szervezése történik.

2019. március – elkészültek a Közös Hivatalhoz tartozó települések új Helyi Esélyegyenlőségi Programjai.

2020. augusztus – Részvételi Fórumok szervezésével mind a 4 település esetében felmértük és katalogizáltuk  a meglevő közösségi tevékenységekhez kapcsolódó társadalmi-kulturális értékeket – elfogadásra kerültek a Helyi Értékleltárak.

2021. március – a Helyi Esélyegyenlőségi Programok időközi felülvizsgálatai lezárultak.


A járványügyi helyzetre tekintettel a következő programok kerültek megrendezésre az online térben, video, illetve fénykép összeállítással:

2020. december 25. – nagy sikerrel zárult az „Adventi Világító Ablakok”

2021. február – megrendezésre került az online farsangi jelmezverseny

2021. március 15. -  online megemlékezés képviselő testületi tagok és civil szervezetek közreműködésével.

2021 húsvét – „online” locsolkodás a Közös Hivatalhoz tartozó települések polgármesetereinek részvételével

2021. május - anyák napi köszöntés.

Kapcsolódó képek
ma van
2023. december 7. csütörtök,
Ambrus napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés