Figyelem, az archivum.csepreg.hu weboldal tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat tartalmazhat. Kérjük, a legfrisebb tartalmakért kattintson a csepreg.hu vagy a hellocsepreg.hu weboldalakra!
Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Nyitórendezvény: sajtótájékoztatóval egybekötött nyilvános projekthelyszín-bejárás

Csepreg városközpont revitalizálása című NYDOP-3.1.1/A-2f-2009-0008 számú fejlesztési projekt

Nyitórendezvény: sajtótájékoztatóval egybekötött nyilvános projekthelyszín-bejárás

Időpont: 2011. május 11. (szerda), 10.00 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal, Csepreg, Széchenyi tér 27.
2. emeleti tanácskozóterem, projekthelyszínek

Csepreg Város Önkormányzata 407 844 432 forint uniós támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett „Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban” című pályázati kiíráson. Az elnyert forrás segítségével megvalósuló komplex fejlesztési projekt keretében nyár végére megújul a település főtere, mely városképi megújulást a kisváros társadalmi-gazdasági fejlődésének dinamizálása szolgálatába kívánják állítani.

 

Az elmúlt hetekben kezdetét vette a „Csepreg városközpont revitalizálása” című projekt építési elemeinek megvalósítása. A közbeszerzésen kiválasztott Magyar Aszfalt Kft az Archigraf Bt által készített engedélyezési és kiviteli tervek alapján műszakilag és városképileg teljesen megújítja a város 2,96 ha területű központját. A kivitelezés, melynek összköltsége 416.249.893 Ft, várhatóan 2011. augusztus 30-ig befejeződik. A műszaki ellenőri feladatait a Vasi Dolomit Kft látja el.

Az építési munkák döntő része a Széchenyi téren zajlik. Külsőleg és környezetében megújul a Művelődési Ház és a régi iskola, a tér központi részére új burkolatok kerülnek parkoló-kialakítással, virágosítással és akadálymentesítéssel. Itt épül egy látványoszlop a város címerével, itt kap helyet egy rejtett vízjáték, egyúttal új helyre kerül a millenniumi emlékmű. A pihenést modern utcabútorok szolgálják. A Promenád fasorai felújításra kerülnek, a fasorok közötti terület új járófelületet kap, az utcabútorok itt is megújulnak. A fasorok tengelyében a Művelődési Ház előtt szökőkút telepítése történik, épül egy ivókút-ház, a II. világháborús emlékmű pedig felújításra kerül. Mindezek mellett több infrastrukturális jellegű beavatkozás is történik (szennyvízcsatorna, légvezeték földbe süllyesztése, elektromos munkák, útburkolat-frissítés). A Polgármesteri Hivatal földszintjén akadálymentes okmányiroda létesül, mögötte a Széchenyi közben szelektív hulladéksziget és parkolók kapnak helyet, egyúttal a burkolatok felújítása itt is megtörténik.

A „Csepreg városközpont revitalizálása” című projekt az építési komponens mellett számos egyéb elemet is tartalmaz: így létrejön egy turisztikai szolgáltató iroda, megkezdi működését a Helyi Termékek Boltja, a városi arculat és identitás erősítését olyan elemek szolgálják, mint a szeptemberi reprezentatív városi nagyrendezvény, az Irodalmi Kávéház nevű rendezvénysorozat és a távlati hatásokra koncentráló városfejlesztési és marketing terv.

Az érdeklők és a lakosság a projekt tevékenységeiről további információkhoz juthatnak itt a www.csepreg.hu honlapon, a 94/565-019 telefonszámon vagy Király Árpád polgármesternél.

További képek a nyitórendezvényről itt tekinthetők meg.

Kapcsolódó dokumentumok
megnevezésfeltöltveméret
Sajtóanyag - nyitórendezvény2011.05.23.223.8 Kb
Kapcsolódó képek
ma van
2023. december 2. szombat,
Melinda napja.
booked.net
+9
°
C
+10°
+
Csepreg
Hétfő, 01
7 napos előrejelzés
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011
hasznos linkek
Panaszbejelentés